×
Çfarë është Web Hosting?

Cfarë është Web Hosting?Interneti është një ndërlidhje e madhe e faqeve, të cilat ofrojnë një lloj informacioni në internet. Çdo faqe interneti, sapo është krijuar duhet të ruhet diku në mënyrë që të mund të shikohet nga vizitorët. Procesi i ruajtjes së faqeve të internetit dhe dhënia e informacionit vizitorëve quhet Web hosting.

Por Çfarë është Web Hosting, Saktësisht?

Koncepti i Web hosting është i lehtë për tu kuptuar nëse ju i merrni gjërat hap pas hapi. Një faqe interneti është ruajtur në një kompjuter, në pothuajse të njëjtën mënyrë sic dosjet tuaja personale janë ruajtur në kompjuterin tuaj në shtëpi i vetmi ndryshim i madh është se një “kompjuter websitesh magazinimi” është i lidhur me një rrjet jashtëzakonisht të shpejtë në mënyrë që ai mund të shfaq me shpejtësi dhe me lehtësi faqet e internetit për vizitorët. Kompjuteri që faqet e internetit të shtëpisë janë të njohur si “servera” (sepse ato shërbejnë informacion për vizitorët), dhe kompania e cila mban ato servera është quajtur një “host” pasi ajo është zakonisht një shtëpi për shumë vende të ndryshme dhe servera.

Sigurisht, serverat web gjithashtu duhet të ruhet, software duhet të jetë i instaluar dhe të përditësuar, lidhjet me internet kanë për t’u ngritur, optimizuar, siguruar dhe monitoruar, dhe klientët duhet të ndihmohet si të nevojshme. Pra, web hosting nuk përfshin vetëm sigurimin e kompjuterëve për faqet e internetit të shtëpisë; kjo gjithashtu përfshin të gjitha ato funksione të tjera teknike dhe mbështetje.

Postimet e Fundit